Pilates is een trainingsconcept, ontwikkeld door de legendarische Joseph H. Pilates, welke er op gericht is het hele lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Het concept bestaat uit een uitgebalanceerde serie oefeningen, die worden uitgevoerd op de mat of op de toestellen. Iedere oefening wordt gecontroleerd en met grote precisie uitgevoerd.
Het juiste ademhalingspatroon ondersteunt de oefening. Om dit alles uit te voeren is het belangrijk dat ook de “mind” gecenterd en geconcentreerd is. Uiteindelijk wordt iedere beweging volgens deze principes uitgevoerd, waarbij de ene gracieus in de andere overvloeit en er een complete work-out ontstaat.
Pilates heeft een positieve uitwerking op zowel het lichaam als de geest. Als u Pilates eenmaal in uw lichaam heeft raakt u het niet snel meer kwijt en u zult merken hoe de voordelen in uw dagelijks leven doorwerken en hoe u het iedere dag weer in uw dagelijkse bezigheden toepast.
Pilates is in principe geschikt voor iedereen: van mensen in topconditie tot ouderen of mensen die van een letsel herstellen. Het is een uitgebalanceerde methode die kan worden aangepast aan iemands gesteldheid en sterkere en zwakkere punten.
Pilates zorgt voor:
* Een betere houding.
* Een betere balans.
* Verbeterde coordinatie en controle over het lichaam.
* Verhelpen van disbalansen in het lichaam.
* Krachtigere spieren, grotere flexibiliteit.
* Een diepe, gezonde ademhaling.
* Verbeterd concentratievermogen.
* Betere regulatie van stress.
* Een positief lichaamsbewustzijn.

Kosten:
€50,- per maand.
Proef les: € 12,-
Personal Training: € 45,-
Duotraining is € 30,- per persoon per keer.
Personal training en Duotraining kan bij uw thuis gegeven worden.
Een les duurt een uur. Er zit geen specifieke volgorde of opbouw in de opeenvolgende lessen. Zodra er een plek vrij komt in een groep kun je meedoen.

TERUG