De Integrale Yoga heeft het doel de verwezenlijking van het Zelf
en van daaruit leven op aarde.

Sri Aurobindo


Integrale Yoga is een volledige yoga: alle elementen van de traditionele yogavormen
zijn er in terug te vinden.
De Integrale Yoga biedt de mens een gemakkelijke uitweg en oplossing zodat hij zijn omstandigheden kan omzetten in een wereld die bij hem past. Het gevolg is een andere en veel bewustere kijk op de wereld zodat deze niet die bedwelmende invloed heeft die zo kenmerkend is voor de gewone mens. Midden in het leven staan: een baan hebben, een gezin, een bedrijf, noem maar op. Daar moet het gedaan worden. Integrale Yoga vraagt niet een teruggetrokken zijn uit het leven, integendeel, er midden in staan.

Hatha Yoga: Lichaamsoefeningen
Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. De oefeningen hebben een zeer heilzame en verkwikkende werking op het lichaam en zijn algemeen gezondheidsbevorderend. De werking van de innerlijke organen, zoals de lever, de nieren, het hart, het algehele spijsverteringsstelsel, veel aandacht voor de gewrichten, bewegelijkheid en spierkracht, Yoga oefeningen die u helpen uw bloeddruk te normaliseren, en het zenuwstelsel te balanceren; deze zijn essentieel voor het voorkomen van hartziektes en problemen in het zenuwstelsel. Het lichaam en het zenuwstelsel komen tot ontspanning en regeneratie. Het resultaat is een gezond functionerend lichaam.
Niet alleen wordt het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer waardoor u gezondheids- en emotionele problemen kunt voorkomen. Doordat u een beter inzicht krijgt in zowel uw fysieke als uw geestelijke toestand creëert u een positieve benadering van het leven.
Hatha Yoga is een vorm van oefening die bij elke leeftijd of omstandigheid past. Zo kunnen kinderen, mensen met een lichamelijke beperking, zwangeren en ook ouderen Yoga beoefenen.
Yoga is geen lenigheids wedstrijd maar heeft het grootste effect als u de fysieke houdingen en oefeningen op een rustige en beheerste manier uitvoert.

Pranayama: Adem oefeningen
In de lucht zit energie. Dit noemt men (in India) prana. Het is een energie die je met ademoefeningen bewust kunt leren opnemen, te ontspannen, stress los te laten en weer helemaal bij uzelf te komen.
Met specifieke ademtechnieken maakt u lichamelijk vastgezette emoties en gevoelens - emotionele blokkades - vrij, zodat u deze stap voor stap kunt opruimen.
Met prana kun je alle cellen en organen opladen. Hiermee kunt u veroudering van uw cellen en organen vertragen en zo langer en gezonder leven. U kunt er ook vele (bijna alle) ziekten mee voorkomen en veel ziekten mee genezen.

De Kracht van Concentratie
Concentratie is de dynamische wil van de geest, is de zekerste manier om ons doel te bereiken. Concentratie betekent innerlijke waakzaamheid, innerlijke alertheid. En als angst of twijfel onze geest binnendringt, zal onze concentratiekracht die angst verjagen. Momenteel zijn we nog overgeleverd aan onverlichte, duistere, destructieve gedachtes, maar er zal een dag komen waarop die storende gedachtes bang zullen zijn voor onze concentratiekracht.

Meditatie: de weg naar ‘verlichting’
Die techniek is er op gericht om steeds wanneer we in gedachten zijn geraakt ons van die gedachten los te maken en ons te richten op het hier-en-nu. De kern van de boeddhistische meditatie is het oefenen in het voortdurend gewaar-zijn. In ons dagelijks leven is er een voortdurende gedachtenstroom waar te nemen en zijn er allerlei gevoelens en emoties die ons afleiden van het bewust ervaren van het hier-en-nu. We zijn voortdurend bezig met het verleden en met de toekomst. Dat heeft tot gevolg dat we niet volledig leven: onze aandacht is zelden volledig aanwezig in het NU.
We ontwikkelen een realistischer zelfbeeld, worden meer ontspannen en minder angstig. Het gaat er om dat we ons bewust worden van onze denkbeelden en dat we leren die te onderscheiden van de werkelijke werkelijkheid. De kans op teleurstellingen in onszelf en anderen kan daardoor verminderen: we doorzien de illusies die wijzelf en anderen in onze gedachtewereld opbouwen. Relaties met mensen kunnen daardoor verbeteren en het leven wordt stabieler en bevredigen.

Jaag niet achter het verleden aan.
Verlang niet naar de toekomst.
Het verleden is niet meer.
De toekomst is nog niet begonnen.

Boeddha

Kosten:
€50,- per maand.
Proef les: € 10,-
Personal Training: € 45,-
Duotraining is € 30,- per persoon per keer.
Personal training en Duotraining kan bij uw thuis gegeven worden.
Een les duurt één uur. Er zit geen specifieke volgorde of opbouw in de opeenvolgende lessen.  Zodra er een plek vrij komt in een groep kun je meedoen.